Erzurum 1 Şubesi

YAKIN TARİH OKUMALARI GENÇLİK VE SİYASAL KATILIM PROGRAMIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK.

Eğitim Bir Sen Erzurum Şubeleri olarak "Yakın Tarih Okumaları Gençlik ve Siyasal Katılım" programımız Genel Başkan Vekilimiz Latif SELVİ, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Avukat Gülay SAMANCI ve Marmara Üniverisitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Tarihçi ve Yazar Prof.Dr. Ahmet ŞİMŞİRGİL'in katılımıyla Atatürk Üniversitesi Nenehatun Kültür ve Gösteri Merkezinde gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir Sen Erzurum 1 nolu Şube Başkanı Erkan Ciyavul " Yüzyılı aşkın süredir milletimizin üzerinde oynanan oyunlar hep gençlerin üzerinden kurgulandı ve icra edildi. Yarınlarımız için Milli, İnsani ve Manevi duyguları yüksek gençlik hedefiyle, biz bu işi bir görev addettik. Onun için bugün ki programımızın ana temasını Gençlik olarak belirledik. İnanıyorum ki Genç kardeşlerimize bugün ki programımız; Yakın tarihte neler yaşandı, bu ülkede vesayet sistemi nasıl kurgulandı ve yönetildi, bu sistem kimlere, niçin ve nasıl hizmet ediyor noktasında yeni ufuklar açacaktır" dedi.

Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi DoçDr. Yasin KURBAN'ın moderatörlüğünde, Eğitim Bir Sen Genel Başkan Vekili Latif SELVİ "90'lı Yıllar ve 28 Şubat", Tarihçi ve Yazar Prof.Dr. Ahmet ŞİMŞİRGİL "Dünden Bugüne Türkiye Siyasi Tarihi" ve Cumhurbaşkanı Avukat Gülay Samancı "Türkiye'nin Vizyonu" konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Vekili Latif SELVİ 28 Şubat sürecinin demokrasi tarihimizin en önemli ayıplarından biri olduğunu vurgulayarak, “1960, 1971 ve 1980 askeri müdahalelerinden farklı olarak, daha farklı yöntemler, daha farklı psikolojik yöntemler kullanılarak yapılan ve dolayısıyla diğer darbelerden farklı olduğu için postmodern darbe olarak da adlandırılan bir süreç yaşadık. Sadece silahlı kuvvetlerin değil, aynı zamanda silahsız kuvvetlerin de içinde olduğu çok faktörlü bir psikolojik harp, bir psikolojik darbe örneği yaşadık. Bu sürecin utanç verici aktörlerinden biri de sivil toplum kuruluşları ve sendikalardır. Ama darbenin karşısında duran sendikalarımız da gereğini o dönemde yerine getirdiler" dedi.

Program sonrasında katılımcılara hediye takdim edildi ve Erzurum Valisi Seyfettin AZİZOĞLU ve Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ömer ÇOMAKLI ziyaret edildi.