Erzurum 1 Şubesi

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONELİ İLE BULUŞTUK

Şubemize bağlı Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) çalışanlarıyla tanıtım ve istişare toplantısında bir araya geldik. Şubemiz yönetimi kurulu ve ETÜ ilçe yönetiminin katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Şube Başkanı Erkan CİYAVUL “Bizler sendikamızın bugün ki nöbetçileriyiz. Zamanı geldiğinde bu bayrağı hizmet kalitesini zirveye taşıyacak olanlara devredeceğiz inşallah. Sendikamız sadece ücretleri ve sosyal hakları geliştirmeyi vaat etmiyor, aynı zamanda ülkemizin tam demokratikleşmesi ve tam bağımsız bir ülke olmasının da gayreti içerisindedir. Bizler bu görevi bir dava bilinci ile yerine getirmeye çalışıyoruz. Dün darbe şakşakçılığı yapan, antidemokratik girişimlere destek veren, çalışanın hakkını aramak yerine hainlerin payandalığını yapan, sendikalarının kapılarını vatanseverlere değil darbeseverlere sonuna kadar açıp onlara ev sahipliği yapan bir sendikal anlayış mevcutken bizler bugün milletin yanında duran, onların değerleriyle büyüyen ve güçlenen bir yapı olarak yolumuza devam etmekteyiz. İşte bizi güçlü kılanda milli ve manevi sendikal anlayışımızdır. Milli birlik ve güçlenmeye sadece milletimiz için değil, tüm dünya mazlumları için mecburiyetimiz var. Bunun için üyemiz olmayanları Eğitim Bir Sen’e ve Memur Sen’e üye olmaya davet ediyoruz.

Ülkemizin bu gelişim sürecine destek verirken aynı zamanda üyelerimizin ortak hak ve çıkarlarını da korumaya ve geliştirmeye devam etmekteyiz” dedi. 4. Dönem Toplu Sözle sürecine ilişkin değerlendirmede de bulunan Ciyavul “Toplu Sözleşme sonuçlarını itibarsızlaştırmaya çalışanlara asla itibar edilmemelidir. Süreci yerinden takip etmeye çalışan bir kardeşiniz olarak şartları sonuna kadar zorlayarak büyük kazanımlar elde edilmiştir. Üniversitelerimizin en çok dile getirilen sorunlarından biri olan kamu konutlarından idari personelin yararlanmama sorunu kısmen de olsa çözülmüştür. 1 Ocak 2018 den itibaren idari personelimiz kamu konutlarından %15 oranında faydalanacaktır. Ayrıca lojman tahsis komisyonlarında yetkili sendika temsilcisi yer alacaktır.  Çalışanlarımızın sıklıkla dile getirdiği hususlardan biri de yükselme sınavlarıdır. Bildiğiniz üzere Yükseköğretim Kuruları Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği Şubat 2018 de yürürlüğe girdi. Bir kısım üniversitelerimiz ihtiyaçları doğrultusunda hızlı hareket ederek sınavlarını gerçekleştirdi. Şubemize bağlı Atatürk Üniversitesi’nde Unvan Değişikliği sınavları gerçekleştirildi. Görevde Yükselme sınavları hazırlıkları tamamlanmak üzere ve kısa bir zaman zarfında gerçekleştirilecektir. Erzurum Teknik Üniversitesi yöneticileri ile de konuyu müzakere ettik, belli bir aşamaya getirildi. İnşallah en kısa zamanda bunun müjdesini vereceğiz” dedi.

ETÜ İlçe Başkanı İbrahim AKPINAR da yaptığı konuşmasında birlikte hareket etmenin öneminden bahsederek; sorunları birlikte istişare ederek en iyi sonucu almaya gayret edeceklerini, yeni kurulan bir üniversite olmanın dezavantajlarını avantaja dönüştüreceklerini ve kurumsal yapılanmanın en kısa zamanda tamamlanarak en iyi hizmet verme gayreti içerisinde olacaklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından ETÜ personeli de söz alarak duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.