Erzurum 1 Şubesi

Milli iradenin yanında duran anlayışımız örgütlü güçlerini illegal güçlere kiralayan anlayışın önünü kesmiştir.

Şubemize yönetimi Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı birimlerde çalışan üyelerimizle bir araya geldi. Bir vefa buluşması olarak düzenlenen programda, geçmiş dönemde şubemiz yönetim kademelerinde görev alan şube başkanlarımıza ve üyelerimizden emekli olanlara plaket taktim edildi.

Sendikal misyon, sendika-bürokrasi ilişkisi, toplu sözleşme kazanımları gibi konularda bir konuşma yapan şube başkanı Erkan Ciyavul, şubemiz yönetim kademelerinde görev alan ve üyelikleriyle sendikamıza destek verenlere teşekkür etti. Ciyavul “Dünya mazlumlarının seslerine ses vermeye gayret ederken, aynı zamanda ülkemizin de tam demokratikleşmesi ve tam bağımsız bir ülke olmasının da gayreti içerisindeyiz. Devletlerin tam bağımsızlaşması ve kalkınmasının en önemli araçları güçlü siyaset ve güçlü sivil toplum örgüt yapılarıdır. Ülkemizin geleceğini sağlam temellere oturtturmak için bütün gücümüzle gayret sarfetmekteyiz. Bugün bu örgütlü yapımız 1 milyonu aşkın üye sayısıyla ülkesi için her platformda elini taşın altına koymaktan çekinmemektedir. Bizler bu görevi bir dava bilinci ile yerine getirmeye çalışıyoruz. Kurulduğumuz 90 lı yıllarda ülke yasaklarla, kendi insanına antidemokratik uygulamalarla, darbelerle boğuşuyordu. Ekonomimizin ve Milletin üzerinden tank gibi geçen 28 Şubat süreçlerinde örgütlü gücümüz bu günki kadar olsaydı emin olunuz ki bizler o günleri yaşamayacaktık. Bir yıl önce yaşadığımız 15 Temmuz hain FETÖ işgalinin daha ilk saatlerinde, herhangi bir “sokağa çıkın talimatı” yokken bizler bütün üyelerimizi mesajla bilgilendirerek vatanlarına sahip çıkmaya davet ettik. Örgütlü bir sivil güç olarak en önemli kuruluş gayemizin gereğini yerine getirdik. Çok yakın bir geçmiş olan yaklaşık 20 yıl önce darbe seviciliği yapan, antidemokratik girişimlere destek veren, çalışanın hakkını aramak yerine, kapılarını darbeseverlere sonuna kadar açıp onlara ev sahipliği yapan bir sendikal anlayış mevcutken; Memur Sen olarak bugün milletin yanında duran, onların değerleriyle büyüyen ve güçlenen bir sendikal anlayış oluşturduk. Doğa boşluk kabul etmiyor. Sendikal alanda oluşturacağımız bir boşlukla, gücünü illegal yapılara teslim edebilecek örgütlere asla teslim etmeyeceğiz. Bizlerin Milli iradenin yanında duran anlayışımız örgütlü güçlerini illegal güçlere kiralayan anlayışın önünü kesmiştir. İşte bizi güçlü kılanda milli ve manevi sendikal anlayışımızdır. Milli birlik ve güçlenmeye sadece milletimiz için değil, tüm dünya mazlumları için mecburiyetimiz var. İşte bunun için üyemiz olmayanları Eğitim Bir Sen’e ve Memur Sen’e üye olmaya davete devam edeceğiz” dedi.

Konuşması sendikal kazanımlar ve şube hedeflerinden söz ederek tamamladı.

Programın sonunda geçmiş dönemlerde sendikamız yönetim kademelerinde görev yapan şube başkanlarına ve emekli olan üyelerimize plaket taktim edildi.