Erzurum 1 Şubesi

Memur-Sen Erzurum Teşkilatı, Genel Başkan Ali Yalçın

Memur-Sen Erzurum Teşkilatı, Genel Başkan Ali Yalçın'ın katılımıyla Palan Otel'de kahvaltılı istişare toplantısı düzenledi.

Programa Memur Sen Genel Başkanınımız Ali Yalçın, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Memur Sen'e bağlı hizmet kollarının başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve temsilcilerde katıldı.

Program Memur Sen İl Başkanımız Abdullah Duman'ının konuşmasıyla başladı. Başkan Duman, Memur-Sen'in bir erdemliler hareketi olduğunu ve çalışmalarını bu bilinçle sürdürerek kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerinin iyileştirilmesi konusunda büyük başarılara imza attığını söyledi.

Büyük şehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yaptığı konuşmada Memur Sen kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerinin iyileştirilmesi konusunda büyük çalışmalar yaparken milli ve manevi değerlere bağlı kalarak ülkenin yaşadığı sıkıntılı dönemlerde her zaman ön saflarda yer alarak büyük bir sorumluluk üstlendiklerini belirtti.

      Genel Başkanımız Ali Yalçın ise Memur Sen'in kuruluşundan bu günlere nasıl geldiğini, nasıl sıkıntılı süreçler yaşandığını anlatarak bu sıkıntılar içinde büyük başarılara ve kazanımlara imza atıldığını söyledi.

Bizim kuruluş felsefemiz özelde üyelerimiz genelde ülkemiz, evrensel anlamda yerkürenin tamamında nerede bir mazlum bir mağdur varsa ona ilişkin hassasiyet noktasında kurulmuş ve başladığımız günden bu güne kadarda da bu ilkesel tavrımızdan hiçbir zaman vazgeçmiş değiliz.

Uluslararası yapılar, bazı yapıları, bazı örgütleri çok net olarak toplum yapısını bozmak için kullanılıyorlar. Toplumsal cinsiyet kavramı üzerinden bir cinsiyetsizleştirme, eş cinselliği meşrulaştırma aile yapısını tahrip etme kadın erkek değil nötr kimlik diyerek yeni bir toplum dizaynı yapma projesi uluslar arası bir proje ve Türkiye'de de uygulanmaya çalışılmaktadır ve bir çok yapı buna finansal kaynak bile sağlamaktadır. Bu projeleri okuyabilen bunu görebilen buna karşı duruş sergileyebilen, proje üretebilen örgütlü yapılara ihtiyaç vardır. Memur-Sen ailesi tamda böyle bir kitle;Profesör burada üye, doçent burada üye, öğretmen, doktor, memur, mühendis, din görevlisi entelektüel birikimleri olan proje üretebilen, olayları doğru yerden görüp doğru adımlar atabilecek bir yapı olarak biz Memur-Sen camiasına büyük görevler düşmektedir.

Kamu çalışanları açısından siyasi ve ekonomik istikrarın devam etmesinin önemine vurgu yapan Ali Yalçın, yerel seçimlere dikkat çekti.

Kıymetli arkadaşlar Ülkemizin irtifa kaybetmemesi lazım siz eğer bu örgütlü yapıyı koruyamaz, güçlendirmez,ayakta tutamaz iseniz;örgütlü olan bir başka yapı o zeminin sivil ayaklarına oynar kendi düzenini kendi ideolojisini dayatır, bu dünyanın her yerinde böyledir.
Genel Başkan Yalçın, "Siyasi ve ekonomik istikrarın devam ederek çözüm bekleyen başta ek gösterge, sözleşmelilerin kadroya geçmesi, ücretlerin arttırılması ve diğer sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Ağustos ayında yapılacak toplu sözleşme görüşmeleri için şimdiden çalışmaya başladık. Sahayı dolaşarak talepleri toplayıp sorunları tespit ediyoruz. Toplu Sözleşme masasına güçlü bir şekilde oturarak daha önceki dönemlerde olduğu gibi kamu çalışanlarını ilgilendiren birçok konuda kazanımlar elde edeceğiz"
 
Dünyada adalet sağlanacaksa bu emek örgütlerinin katkısıyla ve onlar üzerinden olacaktır. Durup dururken hiç bir devlet, hiç bir patron sosyal adaleti sağlama noktasında adım atmıyor
Devletleri yöneten yapılar sermaye grupları patronlar ve para babalarıdır. Patronlar örgütlü, babalar örgütlü biz neden örgütlenme yelim çalışanlarımızın emekçilerimizin alın terini sosyal haklarını neden onların insafına bırakalım. Ham dolsun Bu gün Memur-Sen Türkiye'nin en büyük örgütlü yapısıyla bir milyonu aşkın üyesiyle, her alanda bu haklı mücadelesini ülkesinin bekasını ve menfeatlerini gözeterek mücadele vermektedir dedi.
 
 
Program sonunda Memur Sen İl Başkanınımız Abdullah Duman tarafından Genel Başkanımız Ali Yalçın'a günün anısına hediye takdim edildi.