Erzurum 1 Şubesi

4. İş Yeri Temsilcisi Eğitim ve İstişare Toplantısını Sarıkamış Ekinata Toprak Otelde Yaptık

Erzurum 1 Nolu Şube olarak dördüncüsünü düzenlediğimiz  ‘İşyeri Temsilcileri Eğitim ve İstişare Toplantısı’ nı Sarıkamış Toprak Otelde gerçekleştirdik.

       İstiklal Marşı ve Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan toplantımızda açılış konuşmasını Şube Başkanımız Hüsrev YAŞA yaptı. YAŞA konuşmasında iş yeri temsilcilerine hitaben üniversiteler şubeleri içerisinde en çok üyesi olan Şube olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Sendikamızı daha ileriye götürmek için çabalayacağınızı ve bu yolda en büyük yardımcımız olacağınızı biliyoruz. 

Sendikamızın çalışanlarının  hak arama mücadelesi dışında “Her konuda olduğu gibi siyasi bütün olaylarda hem ülkemizde hem de dünyada mazlumun yanında olan duruşu herkes tarafından bilinmektedir.

 Bu duruş ve bu yürüyüş, bugün de, yarın da devam edecektir.”

Eğitim Bir-Sen İnsanı Önemseyen, prensipleriyle kurumsallaşmış ve bu nedenle de belli bir disipline sahip, çizgileri net olarak belirlenmiş bir sivil toplum örgütüdür.

Eğitim Bir-Sen  ailesi olarak;

Özelde; üyelerinin ortak ekonomik, sosyal, kültürel, özlük, mesleki, hak ve menfaatlerini korumayı ve geliştirmeyi,

Genelde ise; ülkemizde cereyan eden her türlü haksızlık ve hukuksuzluğa karşı çıkmayı temel amaç saymakla birlikte,

Değerlerimizle, Mazluma destek olmayı, zulmü ortadan kaldırmayı, insanı ve insan onurunu korumayı da görev ve sorumlulukları arasında görüyor, varlık nedenlerimiz arasında kabul ediyoruz.

Sendika olarak her zaman Mehmet Akif İnan’ın dediği gibi ‘hakkın ve haklının yanında durmaya’ “Bizler bu inanç ve bilinçle yola çıktık.

Kurulduğumuz günden beri üye sayımız kaç olursa olsun; kuruluş felsefesine sadık kalmış, özlük ve özgürlük mücadelesi ile yerine getirmede rüştünü ispat etmiş büyük bir teşkilatız” 

Üniversite ve yurt-kur olarak hem yetkili hem de etkili sendika olduğumuzu   Erzurum da  şubemizde yaklaşık 1400 üye sayısı ile hem yetkili hem de etkiliyiz.

Sizlerden beklentim “yaşasın” yada “kahrolsun” sloganlarıyla değil hizmetlerimizle üyelerimizin gönüllerinde yer tutalım.

Güçlüyü haklı değil, haklıyı güçlü kılmak için çaba sarf edeceğinize, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada sendikamızı en güzel şekilde temsil edeceğinize hiç bir şüphem yok.

Üye varsa sendika vardır. sizlerden, bu büyük ailemize ve teşkilat şuuruna sahip çıkacak yeni üyeler bekliyoruz…

Hepinizi canı gönülden selamlıyor, görevlerinizde başarılar diliyor, sizleri Allaha emanet ediyorum.

Konuşmaya Eğitimi Bir Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa KARATAŞ devam etti. Karataş konuşmasında; Erzurum 1 nolu ve 2 nolu Şubelerin isimleri farklı olsa bile, aynı davaya hizmet eden , aynı misyonu taşıyan  bir bütünün parçaları gibiyiz. “ dedi.

Memur Sen İl Başkanı Abdullah Duman’da yaptığı selamlama konuşmasında, Eğitimin önemine değinerek, bu tarz toplantıların teşkilatı diri tutacağını, Eğitim Bir Senin Türkiye’nin en büyük sendikası olduğunu ifade ederek, işyeri temsilcilerinin çalışmasının önemine değindi. Yaptığı konuşmada işyeri temsilcileri bizim uç beylerimizdir, sizlerle bu kutlu davada birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. 

 

Genel Başkan Yardımcısı Mithat SEVİN ise; Sendikal kazanımlarımızı, Mücadelemizi ve Tarihsel gelişimimizi özetle anlattı. Özellikle 28 Şubat sürecinde yaşanan başörtüsü zulmü, katsayı adaletsizliğinde Eğitim Bir Senin dik duruşunu anlattı.

Demokratik değişime ve gelişmelere öncülük ettik

Üniversitelerde ve çalışma hayatında başörtüsü yasağının kaldırılması, katsayı adaletsizliğinin giderilmesi, Millî Güvenlik Bilgisi Dersi’nin kaldırılması gibi değişikliklerde belirleyici olduklarını kaydeden Sevin, şöyle devam etti: “Toplu sözleşme kanunu, kesintisiz eğitim, eğitimde vesayetin tartışmaya açılması, ücret adaletsizliği, eğitim ve bilim politikaları, öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödeme mağduriyeti, atama bekleyen öğretmen adaylarının durumu gibi pek çok konuda sesimizi yükselterek, yetkilileri çözüme zorladık. Teklif sunmakla yetinmedik, çözümün takipçisi olduk, verdiğimiz mücadelede birçok konuda sonuç aldık. Bunun yanı sıra eğitimin kök sorunlarına dair çözüm önerilerimizi, yeni çalışmalarla hep gündemde tuttuk, tutuyoruz.”

Çözüme yönelik çabalarımız artarak sürecek

Daha yapılması gereken işler, çözüme kavuşturulması gereken pek çok sorun bulunduğunu vurgulayan Mithat Sevin, sözlerini şöyle tamamladı: “Eğitimcilerin gelir vergisi yükünün azaltılmasını istiyor, ek dersten vergi alınmasın diyoruz. Kalkınmada öncelikli bölgelerde görev yapan eğitim çalışanlarına ilave mali ve sosyal haklar verilmesi, iş barışına ve huzuruna halel getiren sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının kaldırılması için gayret gösteriyoruz. Üniversitelerdeki idari personelin görevde yükselebilmesi, maaşlarının ve motivasyonlarının artırılması; akademik personelin maddi açıdan rahat, idari yönden katılımcı olması, olabilmesi için ter döküyoruz. Çabalarımızın artarak devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın.''

 Şube Sekreterimiz Ensar Totik; Temsilci İstişare ve Eğitimi programı  öncesinde, bu eğitimlerin anlam ve önemini dile getirerek, eğitim de sunulacak konuların dinlenerek sahada kullanılmasının önemine değindi. dada sonra “Temsil ve İletişim Becerileri” konusunu sundu.

Açılış konuşmalarından sonra;  “Formatör Eğitimi” ne başlandı. Şube Başkan Yardımcısı (Teşkilatlanma)  Hakan AKSAKAL “ Dünyada ve Türkiye’de Sendikacılık Tarihi” sürecini anlattı.

Şube Başkan Yardımcısı (Basın İletişim) Nihat Mamuç  “ Teşkilat Kültürü” ve iş yeri temsilcilerinin görev ve sorumluluklarını, sendika ile, üye arasında köprü vazifesi gören  İşteri temsilciliğinin önemininden bahsetti.

 

Şube Başkan Yardımcısı (Mevzuat)  Erdal Sağlam,“Eğitim Bir Sen Mücadele ve Kazanımlar “ hakkında bilgi aktarımında bulundu.

Programın ardından Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin'e  Şube Başkanımız tarafından hediye takdim edildi.

Eğitim sunumlarından akabinde, “Eğitim Sertifikaları “ iş yeri temsilcilerine verildi. Sertifika töreninden sonra, hatıra fotoğraf çekimleri yapılarak eğitim programı tamamlandı.