Erzurum 1 Şubesi

Pasinler ve Horasan Meslek Yüksekokulu üyelerimizi ve çalışanları ziyaret ettik

     Atatürk Üniversitesi Horasan Meslek Yüksekokulu  2012 yılından beri altı aktif bölüm ve yedi programla eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Ana kampüsünde yeterli sayıda derslik, laboratuvar ve uygulama alanları olan bir Meslek Yüksekokuludur. Kurulduğu günden bugüne 1100 civarında mezun öğrenci vermiştir. Meslek yüksekokulumuzun; Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, Raylı Sistemler, Özel Güvenlik ve Koruma, Posta ve Postacılık Hizmetleri gibi programları Atatürk Üniversitesi’nin merkez kampüsünde ve başka bir ilçesinde bulunmayan, Türkiye’nin de sadece on üniversitesinde bulunan nadir programlardır.Bu durum, Horasan Meslek Yüksekokulu’nun diğer meslek yüksekokullarından ayrılarak ön plana çıkmasını sağlamaktadır.

   Atatürk Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksekokulu, 1994-1995 eğitim-öğretim yılında Teknik Programlar Bölümüne bağlı olarak  İnşaat Programı  ile eğitime başlamıştır. Bugün itibariyle yüksekokulumuz Bilgisayar Programcılığı, İnşaat Teknolojisi, Harita ve Kadastro, Yapı Denetimi, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Bankacılık ve Sigortacılık, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Turizm ve Otel İşletmeciliği, İşletme Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, Elektronik Teknolojisi, Gaz ve Tesisatı Teknolojisi ve İklimlendirme Teknolojisi Programlarında 960 üzerindeki öğrencisi ile eğitim ve öğretimini sürdürmektedir. Tüm programlarımızda 2 yıllık Önlisans Eğitimi verilmekte olup öğretim dili Türkçedir. 10 Bölüm ve bu bölümlere bağlı 13 Programda 960 üzerindeki öğrencisi ve kuruluşundan bu güne kadar nitelikli insan gücüne kattığı yetiştirdiği 1000’e yakın mezun vermiştir.

Eğitim Bir Sen Erzurum1 nolu Şube Yönetim kurulu olarak, üyelerimizle birlikte planlı olarak İlçe ziyaretleri yaparak, Yüksekokul çalışanlarının sorunlarını dinleyip sendikal çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. 2019 Temmuz ayı ziyaretimizi Pasinler Meslek Yüksekokulu ve Horasan Meslek Yüksekokuluna  yaptık. Samimi bir sohbet ortamında geçen buluşmamızda Yüksekokullarımızın mesleki eğitim alanları ilçeye katkıları, öğrencilerimizin, akademisyen ve çalışanların sorunları hakkında fikir alış verişi yaparak sendika olarak her zaman çalışanlarımızın ve üyelerimizin yanında olacağımızı söyledik.  

   Ziyaretimizden dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personelimize Sendikamız adına teşekkür ederiz.