Erzurum 1 Şubesi

İş Yeri Temsilciler Toplantısını Gerçekleştirdik

  Eğitim-Bir-Sen Erzurum 1 No’lu Şube, iş yeri temsilcileriyle bir araya gelerek sendikal çalışmalara ilişkin istişarelerde bulundu. Program, Şube Başkan Yardımcımız Erdal Sağlam’ın Kuran tilavetiyle başladı.

 

     Toplantıda iş yeri temsilcilerine hitap eden Şube Başkanımız Hüsrev YAŞA, Yaptığı konuşmada, iş yeri temsilcilerinin teşkilatın iletişim köprüsü olduğunu ifade ederek  "Hak ve adalet, emek ve ekmek, özgür millet ve adil devlet için mücadele veriyoruz. Eğitim-Bir-Sen imzasıyla elde edilen haklar da tarihe gömdüğümüz yasaklar da tarihin kaydı altındadır.''

    "Toplu sözleşme yasasının yetersizliğini, hakem kurulunun adaletsizliğini gördük"

   Kamu İşveren Heyeti'nin güvenilirliğinin, toplu sözleşme yasasının yetersizliğinin ve hakem kurulunun adaletsizliğinin tarihe kaydolduğunu dile getiren YAŞA, "Herkesin fikrini aldık, herkesle birlikte karar verdik. Tekliflerimizde eksik de sorun da yoktu. Makul ve makbul tekliflerdi. Bu tekliflerde 'ben yokum' diyebilecek kadro ve unvan, 'biz unutulmuşuz' diyebilecek kurum, 'çözüm sunulmamış' denilecek sorun yoktu. Kamu İşveren Heyeti müzakerede uzlaştı, tutanakta şaştı. Uzlaşmadan ve paylaşımdan kaçınan bir işveren tavrıyla karşılaştık. Kamu işvereni kazandıracak teklif sunmadı, biz de kazandırmayan teklife imza atmadık. Çünkü biz omuzlarımızda 1 milyonu aşkın üyenin haysiyetini, 5 milyon 200 bin kişinin mesuliyetini taşıyoruz. Mesuliyeti yerine getirdik, haysiyeti çiğnetmedik. İmza atmak kadar atmamak da doğaldır. Sendikal aklın ve ahlakın adı ve vasfı Eğitim-Bir-Sen'dir, Memur-Sen'dir. Hakem kurulu kararına manifesto niteliğinde 84 sayfalık şerh düşen ahlakı sendikal tarihe harf harf işledik."

    Başkan, sözlerinin son bölümünde İş yeri temsilcilerine 2019 Mayıs Mutabakatında, her iki Üniversitemizin de üye sayısını arttırıp, daha da güçlenerek yetkisinin devam etmesinde göstermiş oldukları üstün gayret ve desteklerinden dolayı temsilcilere şükranları ifade ederek teşekkür etti. 

  Memur Sen İl Temsilcimiz Mustafa Karataş, Erdem Bayazıt’ın

Müslüman yürekler bilirim daha. Kızdı mı cehennem kesilir sevdi mi cennet. Eller bilirim haşin hoyrat mert. Alınlar görmüşüm ki vatanımın coğrafyasıdır. Her kırışığı sorulacak bir hesabı. Her çizgisi tarihten bir yaprağı anlatır.

    Mısralarıyla başladığı konuşmasında sendikal faaliyetler ve ülke gündeminde olan Barış Pınarı harekâtı hakkında şöyle dedi. “Tarihe baktığımız zaman, kızdığımızda, bizi kızdıranların tahtlarını başlarına nasıl yıktığımızı ama sevdiğimiz zaman coğrafyayı nasılda onların mümbit birer tohum gibi yeşermelerine müsait ortamlar haline getirdiğimizi tarih bilir ve buna tanıklık eder.“

    Bugün sınır ötesi olarak Barış Pınarı, adı altında yapılan hareketin ismi bir tesadüf değildir. Pınar suyun temsilidir, bulunduğu yere hayat verir, çorak toprakları yeşertir. Barış Pınarı Hareketinin coğrafyamıza barış ve huzur getirmesini temenni ederek her şartta devletimizin, kahraman ordumuzun yanındayız diyerek sözlerini bitirdi.

 

       Programda ADEM (Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet) topluluğu komisyon başkanı Hüseyin Karaca da faaliyetleri hakkında bilgi verirken İslam ve insanlık adına ne yarar varsa yapmaya hazırdır. Üniversite öğrencilerimiz kendilerini geliştirmeleri adına her türlü katkıda bulunacaklarını söyledi.

.

Şair, Mehmet Yaşar Genç de programda gündeme dair düşüncelerini aktardıktan sonra

 ‘’Âsumânın Görkemisin’’ şiirini sundu.