Erzurum 1 Şubesi

ŞUBEMİZDEN GENEL MERKEZ ZİYARETİ

     Erzurum1 nolu Şube Başkanımız Hüsrev YAŞA ve Yönetim Kurulu olarak, Ankara çalıştayımızda başta Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın olmak üzere,  Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleri ve Memur-Sen’e bağlı Birlik Haber Sen Genel Başkanı Ömer BUDAK ve Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı, Recai Karslı Başkanlarımızı da makamlarında ziyaret ederek üyelerimizin farklı taleplerini ilettik. Çözüm önerileri hakkında müzakere ettiğimiz talaplerimizin ana başlıkları şöyle sıralanmıştır.

  1. 3600 Ek Göstergenin ne zaman hayata geçeceğine dair bilgi alınması.
  2. Üniversite çalışanlarının tayin, atama ve yer değişikliği konularının YÖK tarafından çözüme kavuşturulması.
  3. İş barışının sağlanması için Geliştirme Ödeneğinin İdari personele de, ivedilikle alınmasıyla ilgili yapılması gereken girişimler.
  4. Yardımcı Hizmetler sınıfında çalışan personelin bir defaya mahsus sınavsız olarak Genel İdari hizmetler sınıfına geçirilmesiyle ilgili yapılan çalışmalar.
  5. Lojman tahsisinde ki adil dağıtımın YÖK tarafından merkezi bir yönetmelikle sınıf ayrımı yapmadan bir akademisyeninde bir memurla komşuluk yapabileceğinin, uygulanabilir hale getirilmesi ve standartların adil olarak belirlenmesi.
  6. Rektörlük tarafından yapılan atamalarda keyfi davranmayarak üniversite çalışanlarımız arasından liyakat esas alınarak ,( Fakülte Sekreteri, Enstitü Sekreteri gibi kadrolara) atanma şartlarına kurumda en az 5 yıl çalışmış olmak şartının getirilmesi.

   Ankara ziyaretimiz öncesinde ajandamıza eklediğimiz konu başlıkları ve çözüm önerilerimizi Genel Başkan Yardımcılarımızla bire bir makamlarında ziyaret ederek yapılması gerekenleri istişare ettik.

   Genel Başkanımız, Ali YALÇIN'la  yaptığımız istişarelerde, altı başlık altında topladığımız, üyelerimizin ve çalışanlarımızın haklı taleplerinin takipçisi olacağımızı ve gündemde tutacağımızı belirttik.

   Şube yönetimimiz adına kabullerinden ve desteklerinden dolayı kendilerine teşekkürlerimizi arz ederiz.