Haber
2013-03-04 09:42:00
3.Geleneksel Piknik Şöleni

Eğitim Bir-Sen Erzurum 1 Nolu Şube  tarafından düzenlenen piknik Atatürk Üniversitesi Kampüsü içerisinde bulunan piknik alanında  yapıldı. Eğitim Bir-Sen üyelerinin katıldığı pikniğe Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu iştirak ettiler.

Eğitim Bir-Sen Erzurum 1 Nolu Şube  Başkanı Erkan CİYAVUL’ un selamlama ve bilgilendirme konuşmasının  ardından katılımcılara hitap eden Ahmet Gündoğdu, pikniğin birlik ve beraberlik içinde çok sayıda üyenin katılımıyla gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 Türkiye’de bugüne kadar yapılan anayasaların hep Ankara’daki hukukçulara, siyasilere sipariş verilerek hazırlatıldığını ifade eden Gündoğdu, “Millete ne istediği sorulmamış. ‘Milletin ne istediği, nasıl bir Türkiye tanımladığı’ konusunda çalışma başlattık. Yapılan anketin sonuçlarını 12 Eylül günü bir panelle Türkiye kamuoyuna yansıtarak, tartışmaya açacağız” şeklinde konuştu.

 Sendikalı Olmanın Önünü Açacak ve Toplu Sözleşme Düzenini Oluşturacak İkincil Mevzuat Acilen Uygulamaya Sokulmalıdır. Gündoğdu, yeni hükümet ve Meclis’ten 74 milyonun mutabakat metni olacak, kucaklayıcı bir anayasa beklediklerini bildirdi. 12 Haziran seçimleriyle milletin yüzde 95’inin Meclis’te temsil edildiği bir tablonun ortaya çıktığını vurgulayan Ahmet Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Referandumla elde ettiğimiz toplu sözleşme hakkının ikincil mevzuatının bir an önce çıkması gerekiyor. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun yapısını kapsayan ikincil mevzuatla örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılmalıdır. Şu anda stajyerler, Genelkurmay, Savunma Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sivil memuru bile üye olamıyor. Yüzden fazla çalışanın olduğu yerde müdür, müdür yardımcıları sendikalara üye olamıyor. Bunlar Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) ortaya koyduğu prensiplere aykırı. Sendikalı olmanın önünü açacak ve toplu sözleşme düzenini oluşturacak ikincil mevzuatın acilen uygulamaya sokulmasını bekliyoruz.”

 “Memur-Sen olarak üyelerimizden aldığımız güçle, darbelere, darbecilere ‘dur’ dedik. Toplu sözleşme hakkının verilmesi için mücadele ettik. Üyelerimizden aldığımız gücü, hem üyelerimiz hem ülkemiz, hem de insanlık için yeni kazanımlara dönüştürmek için kullandık” dedi.

Referandumla, toplu sözleşme hakkının elde edildiğini, ancak grev hakkının verilmediğin hatırlatan Gündoğdu, 12 Haziran sonrası yeni bir anayasa hazırlanması ve bu eksiklerin giderilmesi çağrısında bulundu. Kamu çalışanlarına yönelik getirilen siyaset yasağının yeni anayasada yer almaması gerektiğini de ifade eden Gündoğdu, “Hazırlanacak anayasa, toplumun tamamını kucaklayan, ötekileştirmeyen özellikte olmalıdır. Devletin bireyinden bireyin devletine geçişi sağlamalıdır. Güvenliği değil, hak ve özgürlükleri öncelik olarak algılayan bir Anayasa hazırlanmalıdır.” şeklinde konuştu.

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen’in sendikal kazanım ve faaliyetleri hakkında da bilgi veren Gündoğdu, bir çok ilke imza attıklarını, bundan sonra da yeni kazanımlar elde etmek için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen