Katılımın yüksek olduğu toplantıya Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanma Başkanı Ramazan ÇAKIRCI da katıldı.
Toplantıda; Memur Sen iş kollarının Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, İlçe MEB Müdürü, Erzurum Teknik Üniversitesi ilçe Yönetimi, Kredi Yurtlar Kurumu İlçe Temsilcisi , Akademisyenler, İşyeri Temsilcileri ve Kadın Komisyonu üyelerinde hazır bulundu.
Selamlama konuşmalarının ardından Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, yaptığı konuşmada Sendika olarak sadece Türkiye'yle sınırlı bir sendikacılık yapmadıklarını ifade ederek “Evet biz öncelikle Çalışanlarımızın ekonomik, sosyal ve hukuki haklarının kazanıma dönüşmesi mücadelesini veriyoruz ve vereceğiz. Ama biz dünya ile de ilgileneceğiz ve ilgileniyoruz” dedi.
Çakırcı, konuşmasını şöyle sürdürdü; “2007 yılında ve sonrasında Darbelere hayır Mitingleri ile nasıl ülkemizin demokrasisine sahip çıktıysak bugün de Venezüella da halkın iradesini yanında yer alarak oradaki demokrasiye ülkemizden sesimizi yükselterek sahip çıkıyoruz ve darbecileri, onlarla iş tutanları kınıyoruz. Halkın seçtiği Nicolas Maduro nun yanında olduğumuzu ifade ediyoruz.”dedi
Yapılan toplantıda gerek Milli Eğitimde, gerekse Üniversite ve Yurt-Kur da çalışan personellerin sorunları ve çözüm önerileri sunuldu.
Divan toplantısı açılış konuşmasını Eğitimciler Birliği Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Hüsrev YAŞA yaptı. YAŞA yaptığı konuşmasında,
“Eğitim-Bir-Sen’in Türkiye’de eğitim sendikacılığına katmış olduğu değerler, toplumsal yaralara duyarlılığı ile ön plana çıkmıştır.
Yetkili ve etkili bir sendika olmanın sorumluluğu ile büyük bir sendika olmasının yanında, gündem belirleyen bir sendika olduğunu da buradan belirtmek istiyorum.
Sendikamızın çalışanlarının hak arama mücadelesi dışında “Her konuda olduğu gibi, siyasi bütün olaylarda hem ülkemizde hem de dünyada mazlumun yanında olan duruşuyla, çizgileri net olan bir sendikadır. “ dedi.
Daha sonra 2 nolu Şube Başkanı Mustafa KARATAŞ konuşmasında Sendikacılığın geçmişinden bugüne kadar kat ettiği mesafeyi ve kazanımları anlattı. Kapanış konuşmasını Genel Başkan Yardımcısı Ramazan ÇAKIRCI’nın yaptığı toplantının artından İl divan toplantısına geçildi. Divan toplantısı karşılıklı soru –cevap şeklinde geçti.
Karşılıklı yapılan sorular ve cevaplar 2019 toplu sözleşme masasına ışık tutacak şekilde etkili olmuştur.
1- Vergi diliminden kaynaklanan ücret azalması
Cevap: Sendikamız konuyu toplu görüşme masasına taşıyacağını ve konunun çözümü ile ilgili çalışmaların yapılacağı,
2- Ek gösterge konusunda sendikamızın nasıl hareket edeceği?
Cevap: Ek gösterge konusunda tüm çalışanlar sathına adaletli olarak yaygınlaştırılmasını,
3- Üniversite ödeneğinin Üniversitelerde çalışan idari personele verilmesinin sağlanması?
Cevap: Üniversite ödeneğinin Üniversite idari personeline verilmesi çalışmaların başlatılacağı,
4- Üniversitelerde çalışan idari personelin tayin ve nakil işlemlerinin becayiş usulü ile yapılması ve bununda YÖK nezdinde ve Maliye Bakanlığı nezdinde çalışmasının yapılacağı,
5- Yurt-Kur promosyonlarının dava edilmesi konunun takipçisi olunacağı
6- 06 yaş üstü 250 gösterge puan olan Çocuk yardımının 500 çekilmesi, 06 yaş altı 500 gösterge puan olan çocuk yardımının 1000 puana çekilmesi, 2134 gösterge puan olan aile yardımının 3000 gösterge rakamına çekilmesi talep edildi. ( Bu gösterge puanlarının vergi diliminden muaf olduğu için maaşlarda kesinti olmadan artışa sebep olması nedeniyle .)
Sendika genel merkezi konuya ilişkin ağustos ayı görüşmelerinde konuyu gündeme taşıyacağını ve konunun takipçisi olacağını belirtti.
7- Kredi ve Yurtlar Kurumu personelinin dışarıdan Yönetici kademelerine atamaların yapılmasının uygun olmadığı,
8- Yurt kur nöbet ücretlerinin yeterli olmadığı, konunun toplu görüşme masasına görüşüleceği ve belirtilen konuların takipçisi olunacağı ifade edildi.
https://www.facebook.com/nihat.mamuc