Erzurum 1 Şubesi

ERZURUM 1 NOLU ŞUBE DİVAN TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİK

EĞİTİM-BİR-SEN ERZURUM 1 NO’LU ŞUBE DİVAN TOPLANTISI

      Eğitim Bir-Sen Erzurum 1 Nolu Şube olarak iki gün devam even, Divan Toplantımızın birinci gününü 20/11/2020 tarihinde konferans salonunda Pandemi kuralları çerçevesinde   gerçekleştirdik. Şube Divan Toplantısına Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Denetleme ve Disiplin kurulu üyeleri, Kadınlar Komisyonu, ilçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve İş Yeri Temsilcileri katıldı.

     Toplantı Şube Başkan Yardımcımız Erdal SAĞLAM'ın Kuran Tilaveti ile Başladı. Şube Başkanımız Hüsrev YAŞA’ın açılış konuşması, Memur-Sen İi Temsilcimiz Mustafa KARATAŞ'ın Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen' in misyonunu ve diğer sendikalardan farkını anlattığı coşkulu ve anlamlı hitabetinden sonra, Şube Başkan Yardımcılarının konuşmaları ve İş Yeri Temsilcilerinin değerlendirmeleri ile devam etti.

 

 İl divan toplantımızın ikinci gününü, 21.11.2020 tarihinde, Genel Başkan Yardımcımız Hasan Yalçın YAYLA'nın Başkanlık ettiği ve yönettiği telekonferans yöntemiyle gerçekleştirdik. Genel Başkan Yardımcımız Sendikacılığın dünü ve bugünü, idari personelin sorunları Rektörlerin sınırsız yetkileri, idari kadrolara akademisyenlerin atanmasının, kurum dışı personelin yönetici olarak atanmalarının, Üniversiteler arasındaki uygulama farklılıklarının ve yanlışların çalışma barışını bozduğunu ve eğer bir pay varsa bu payın kamu çalışanları arasında eşit dağıtılmasının gerektiğini söyledi.

 

   YAŞA; ''Değerli işyeri temsilcilerimiz, bu sendikada hepinizin çok büyük emekleri var. Şubemizin bu günlere gelmesinin her zerresinde sizin yaptığınız sendikacılığın izleri var. Ağustos 2020 mutabakatında her iki Üniversitemizde de yetkiyi alarak, tüm zamanların en yüksek üye sayısına ulaşarak,  yetkiyi perçinleştirdik. Eğitim Bir-Sen Erzurum1 No’lu Şube olarak, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesinin her biriminde, yönetim kurullarımız ve iş yeri temsilcilerimizle birlikte, alanlarda pandemi kurallarına dikkat ederek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Teşkilatımızın tüm birimleriyle istişare ederek, üyelerimize ulaşıyoruz, çalışanlarımızın problemlerine çözüm noktasında yardımcı olmak için azimle çalışıyoruz. Mücadelemizi, bir hakkın talebinden öte Kurucu Genel Başkanımızın ifadesiyle “bu vatana olan bir borcu ödemek” anlayışıyla vermeliyiz. ’’dedi.