Erzurum 1 Şubesi

İlçe Ziyaretlerimiz Devam Ediyor

   Eğitim-Bir-Sen Erzurum1 nolu Şube Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimizle Atatürk Üniversitesine bağlı Tortum Meslek Yüksekokulu, Narman Meslek Yüksekokulu, Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Oltu Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Oltu Meslek Yüksekokuluna sendikamızın 2021 takvimlerini götürdük ve bu vesile ile çalışanlarımızı da ziyaret ettik.   

Ziyaret kapsamında Oltu Uygulamalı Bilimler Fakültesine Dekan olarak atanan Prof. Dr. Muhammet Dursun Kaya, hayırlı olsun ziyaretimizden dolayı sendikamıza şükranlarını belirterek  ''Erzurum’un en gözde ilçesi olan Oltu'da görev yapmaktan dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Fakülte olarak bütün teknik ve fiziki imkânlara sahip olduklarını, modern araç gereçleri, tam donanımlı laboratuvar ve derslikleri, öğrencilerin her türlü aktivite ve dinlenme olanaklarına sahip, birçok Üniversitenin sahip olmadığı kampüse ve imkânlara sahip olduklarını belirterek tek sorunun öğrenciler için  Kredi Yurtlarının yetersiz olduğunu, Üniversite öğrenimlerini yapmak üzere İlçeye gelen, çok sayıda öğrenci Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan yurt çıkmayınca  öğrencilerin   daha düşük puanla farklı programlara yatay geçiş yoluyla, kayıt dondurarak veya kayıtlarını sildirerek Oltu’dan ayrılmasına neden oluyor.

   Yani biz buraya yeni bir bölüm açıyoruz tamam, yeni bir bölümümüz var ama yeretli kapasitede yurt yok! Bu öğrenci nerede kalacak? Yani o öğrenciyi eğer kendi çocuğumuz olarak düşünüyorsak bunun bir yıl öncesinden, iki yıl öncesinden bir fakülte açılmadan önce yeterli yurdun yapılması lazım. En büyük sıkıntıları öğrenciler yaşıyor. Bu konuda buraya gelecek olan bütün öğrencilerin özellikle üniversitemizdeki kalma aşamasındaki noksanlarının en üst düzeyde çözülmesi lazım. Sayın Rektörümüzün bu konuyu çözeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

   Şehrimizin Yetiştirdiği kıymetli akademisyen, daha önceleri yaptığı Müdürlükler ve idarecilikleriyle her zaman Yerli ve Milli olan, yeniliklere açık Üniversitenin, Şehrimizin kalkınmasına yönelik projeler hazırlamış ve bu projeleri hayata geçirme konusunda sendikaların, sivil toplum örgütlerinin ve yerel yöneticilerin kapısını çalmış destek istemiştir.

Şube Başkanımız Hüsrev Yaşa; kendilerine bu samimi gayretlerinden dolayı teşekkür ederek Sendika Yönetimi olarak her zaman yanında olacağımızı söyledi.

Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslan Gülcü ve İdari Sekreterden de okulların ve çalışanların sorunları hakkında bilgi alındık. Ziyarette Covit19 salgını nedeniyle maske ve mesafe kuralları çerçevesinde, akademik ve idari personel tek tek ziyaret edilerek sendikal çalışmalarımız hakkında bilgiler verildi, sorunlar ve çözüm önerileri hakkında istişarelerde bulunuldu.

 

Ziyaretimizden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Uygulamalı Bilimler Fakültesine Dekanı Prof. Dr. Muhammet Dursun Kaya, Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslan Gülcü, Fak. Sek. Mehmet Ulvi Öztaş’a, Yaşar Maral’a, Oltu Meslek Yüksekokul Sekreterimiz Ali Zirek, Narman Meslek Yüksekokulu sekreteri Kemal Günen ve iş Yeri Temsilcimiz Çetin Hasdemir beye, bütün akademik ve idari personelimize Sendikamız adına teşekkür ederiz.