Erzurum 1 Şubesi

15 MAYIS MUTABAKAT ÖNCESİ İŞ YERİ TEMSİLCİLERİMİZLE İSTİŞARELER YAPTIK

   Eğitim Bir sen Erzurum1 nolu şube olarak Korona virüs nedeniyle bir süredir bir araya gelemiyorduk. Pandemi kurallarına riayet ederek 15 Mayıs mutabakat öncesi iş yeri temsilcilerimizle fikir alış verişinde bulunup sohbet ortamında değerlendirmeler yaptık.

   Öncelikle Sendikal faaliyetlerden beklenilen fayda ve amaca ulaşmak için sendika yönetici ve temsilcilerimize eğitime yönelik bilgi vermeyi önemsiyoruz.

  Temsilcilerimizin yaptıkları sendikal faaliyetler konusunda başarılı,  etkili ve sorumluluk duygusu içerisinde hizmet sunabilmeleri için bilgiyi ve eğitimi esas alan, ilkelerimiz ve niçin sendikalı olmalıyız konuları üzerinde Şube Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz tarafından kısa konuşmalar yapıldı taktikler verildi.

   Kitlesel gücümüzü korumanın ve geliştirmenin, yıllardır savunduğumuz talepleri kazanıma dönüştürmenin yolu, işyeri örgütlülüğünü geliştirmek ve işyeri temsilciliği kurumunu doğru tarzda işletmekten geçmektedir. Sendikal faaliyetin yaşam bulduğu, sendikamıza üye olmayan çalışanların sendikayı tanımasında en önemli işlevi gören  işyeri temsilcileri, sendikamız ve mücadele perspektifimiz açısından büyük önem taşımaktadır.

   İlkelerimiz:  

  Milli ve manevi değerlere bağlı, gücünü üyesinden alan duyarlı ve etkili bir sendikal anlayışı. Sendikal hareketin odağında çalışanların hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi gerektiğine inanan; dolayısıyla sendikal hareketi temel hedefinden saptıracak her türlü suiistimale taviz vermeyen bir sendikal anlayışı, Bütün çalışanların her şeyden önce bir insan olduğu dikkate alınarak mevki, makam ve unvan farklarını çalışanlar arasında herhangi bir ayrıcalık sebebi saymayan bir sendikacılık anlayışı başlıca ilkelerimizdir.

  Niçin sendikalı olmalıyız?

Mücadele tarihimiz bizlere, hak ve özgürlüklerin ancak ve ancak mücadele ile kazanılabileceğini göstermiştir

Toplumun bilinçli bireyleri olmak,

Gelişmiş demokrasinin gereği yönetime katılmak ve katkı sağlamak için,

Hep birlikte kamu çalışanlarının, milletimizin ve Devletimizin geleceğine yön vermek için,

Ekonomik, sosyal ve mesleki hak ve menfaatlerimizi korumak; günün koşullarına ve insan onuruna yakışır düzeyde geliştirmek için,

Haksız, hukuksuz ve gerçekçi olmayan keyfi uygulamalara son vermek için,

Sendikaları güçlü kılmanın yolu, üyelerini ve temsilcilerini bilinçlendirmekten ve bilgilendirmekten geçer. Bu nedenle her sendika üyesinin ve temsilcisinin ekonomik, sosyal, toplumsal ve sendikal haklarını ve yükümlülüklerini iyi bilmesi gerekir.

  Toplantımıza katılan katkı sunan ayrıca mazeretleri nedeniyle ve hava koşulları nedeniyle katılamayan ilçe  İş yeri Temsilcilerimizede Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri olarak teşekkür ederiz.