Erzurum 1 Şubesi

İş Yeri Temsilcilerimizle Kültür Gezisi ve Sendikal Faaliyetler Hakkında Durum Değerlendirmesi Yaptık

Eğitim Bir Sen Erzurum 1 Nolu şube İş Yeri Temsilcileriyle düzenli olarak yaptığımız Eğitim ve İstişare toplantılarımızı bu defa kültür gezisi şeklinde Uzundere ilçemizde gerçekleştirdik.

 

İşyeri sendika temsilcileri, üyenin sendika ile arasındaki dolaysız ve doğrudan tek bağıdır. Üyeler sendika temsilcileri aracılığı ile sendikayı tanır ve sendika hakkında bilgi alır.

Sendikal örgütlülüğün güçlenmesi, işyeri sendika temsilcilerinin birlikte bilgilenmek, ayrı ayrı hareket etmemek ve alınan kararları birlikte uygulamak, yapılacak çalışmaları paylaşmak üyelerin sendikal örgütlüğü ilk somutlaştırdıkları yer olan işyeri sendika temsilcilerinin davranışları ile belirlenecektir.

İşyeri sendika temsilcileri hem sendikanın hem de üyenin ilk elden temsilcisidir.

İşyeri sendika temsilcileri, üyelerin istek ve taleplerini çözümlemeye çalışır, her türlü şikayetlerini sorunlarını kayıt altına alarak Şube Yönetim Kurulu’na yazılı ya da sözlü olarak bildirmelidir.

Sendikadan gelen haberlerin ve duyuruların zamanında üyelere ulaştırılması örgütsel olarak güçlü olunmasını sağlayacaktır.

15 Mayıs mutabakatında  Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesinde yine büyük bir farkla yetkili sendika olduk. Onurlu ve ilkeli çalışmalarıyla gönüllere giren ve tevazu ile sadece çalışanların ekonomik, özlük, özgürlük, hukuki kazanımları için sendikacılık yapan, üyesinin ve çalışanların yanında durarak, zirvede kalmayı sürdüren sendikamıza destek olan üyelerimize Sendika çalışmalarımıza ter döküp emek veren iş yeri temsilcilerimize, ilçe yönetimimize, zorunlu organlarımıza, kadın komisyonlarımıza, Erzurum1 nolu Şube Yönetim Kurulu olarak yürekten teşekkür ediyoruz.