Erzurum 1 Şubesi

Eğitim Bir Sen 30. Yıl Vefa Buluşması

 

   Eğitim Bir-Sen Erzurum 1 Nolu Şube olarak, Mehmet Akif İnan tarafından 14 Şubat 1992 yılında kurulan Eğitim-Bir-Sen’in kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, kuruluşundan bugüne kadar emek veren, ter akıtan vefakar öncüleri ile 30. Yıl Vefa buluşmamızı gerçekleştirdik. Davanın zor günlerinde fedakarca emek veren başkanlarımızdan toplantımızı şereflendiren bir önceki Erzurum Gençlik Spor İl Müdürü Fuat TAŞKESENLİGİL, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Ergül AKSOY, emekli personellerimizden Mustafa DURAT, Atatürk Üniversitesi personellerinden Süleyman YILMAZ, Murat AĞGÖN, mevcut yönetimde bulunan Erdal SAĞLAM İle Önceki Dönemlerde Şubemize emek veren Başkan yardımcılarımız Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih AYDEMİR Vehbi AYDIN, Nurullah ÇINARLIOĞLU, Recep DURSUN, İsrafil BALTAN, Burhanettin UNAT, Yusuf DEMİR,  Erzurum Memur Sen İl Temsilciliği görevinde bulunan Fikret DAĞ 'a Şükranlarımızı sunarız.

   Ayrıca davetimize mazeretlerinden dolayı katılamayan Davut KURDAL ve Prof. Dr. Selim DOĞAN’a yine Yönetim Kurulu üyelerimiz; Ensar TOTİK, İbrahim AKPINAR, Nihat MAMUÇ, Aras ÜNAL ve MAHMUT İNCESU' ya, Erzurum Teknik Üniversitesi İlçe Başkanımız Muhammet Ali GÜZELTEPE' ye Sendikamız adına teşekkür ederiz.

    “Akif İnan gibi inanmış, adanmış bir dava adamının bizlere bıraktığı görev ve sorumluluk var” Sizler bu davanın öncü ve örnek dava adamlarısınız’’ Bayrak yarışının belirli dönemlerde olduğunu, bayrağı haysiyetle, izzetle sonraki kuşaklara devretme konusunda Eğitim-Bir-Sen’in ödün vermeyeceği,  gayesi, hedefi olan davalar ancak fedakar insanların omuzlarında yükselir bilinciyle, bizlerde devraldığımız bu onurlu görevi aynı şekilde devretme konusunda asla ödün vermeyeceğiz.

Sendika olarak hamdolsun bu noktada vefalı bir teşkilatız. Türkiye’de sendikal hareketler içerisinde, belli aralıklarla vefa buluşması düzenleyip kıdemlilerle, ak saçlılarla yeni kuşak sendikacıları bir araya getiren başka bir teşkilat yok. Bizim arkamızda Akif İnan’ın öğretileri var. Biz vefa göstermeye devam edeceğiz. Geldiğimiz noktada dünümüzde destansı bir mücadele, bugünümüzde ise dünden aldığımız tecrübe ile teşkilatımızın yolculuğunu devam ettireceğiz. Yarın ise sen yoksan bir eksiğiz diyerek, teşkilatımızı herkesi kapsayacak şekilde, çalışmalarımıza devam edeceğiz.

 Katılan ve haklı gerekçelerle katılamayan tüm dava arkadaşlarımıza tekrardan teşekkür ederiz.