Erzurum 1 Şubesi

EĞİTİM BİR-SEN ERZURUM 1 VE 2 NOLU ŞUBELERİMİZİN GENİŞLETİLMİŞ İL DİVAN TOPLANTISINI BÜYÜK BİR COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRDİK.

 
Erzurum Eğitim-Bir-Sen 1 ve 2 nolu Şubemizin düzenlediği Genişletilmiş il divan toplantısına Memur-Sen Genel Başkanı ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanımız Sayın Ali YALÇIN ' katıldı
Toplu sözleşme sürecinin geride kaldığını dile getiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşmede alınan kararlar gereği bazı çalışmaların sonra ki süreçte Çalışma Bakanlığıyla beraber yapılacağını söyledi. 

“4688 sayılı kamu görevlileri sendikaları kanunun yeniden ele alınması konusunda masada yeniden çalışma kararı aldık.”ifadelerini kullanan Başkan Yalçın:

“Bunun için yetkili konfederasyon olarak 4688 sayılı kamu görevlileri sendikaları kanununu enine boyuna tartışmak için bir zemini kolluyoruz ve buna ilişkin hazırlıklarımızı da yapıyoruz. İstiyoruz ki kamu görevlilerine ilişkin yasa da örgütlenme özgürlüğünün kapsamı genişletilsin, emekliler başta olmak üzere toplu sözleşmeden etkilenen ama toplu sözleşmeyi etkileyemeyen örgütlü olması gereken kitlenin de sendikalılaşma hakkı bu anlamda teslim edilsin. Yasa da buna ilişkin bir mücadelemiz olacak.” Dedi.

Başkanımız, sendikanın, temel hak ve özgürlüklerin teker teker temin edilmesinden teminat altına alınmasına, düne ilişkin korku ve kaygıların geride bırakılmasına kadar birçok süreçte yeri, teri ve imzası olduğunu aktardı.

Kamuda işe alımlardaki mülakat konusuna sıcak bakmadıklarını dile getiren Yalçın, "Biz o günden bugüne kadar aynı cümleyi kullandık, yarın da aynı cümleyi kullanmaya devam edeceğiz. Biz mesleğe yeni alımda mülakat konusunda şerh düşüyoruz ve çekinceli yaklaşıyoruz, bunu sağlıklı bulmuyoruz. İşe alım konusunda insanların adalet duygusunu zedeleyecek bir yaklaşımı doğru bulmuyoruz." dedi.

Sendikacılıkta yeni kulvarlar açıp yeni bakış açısı getirdiklerini, onun için toplumda karşılık bulan kitle haline dönüştüklerini anlatan Başkanımız , şöyle devam etti:
"Memur-Sen önemli ve kıymetli teşkilatlanma. Milleti hiçbir zaman karşımıza almadık, hiçbir zaman bu ülkenin medeniyetiyle dini, diyaneti ve birikimiyle kavga etmedik, biz milletin kendisiyiz. Biz işimiz, derdimiz millet ve yeniden güçlü medeniyet dedik. Bu açıdan Memur-Sen ailesi bu ülkede değişim, dönüşüm ve yarına ilişkin umudun artması noktasında en kıymetli sivil toplum kuruluşu. 15 Temmuz hain darbe girişiminde Memur-Sen ailesi dirayetli duran ve beklemek yerine inisiyatif alarak sokağa inen ilk harekettir."
Ortaya koydukları bu duruş ve iradenin ülke ve coğrafya için önemli olduğunu vurguladı ve profesör, doçent, doktor, mühendis, imam ve öğretmen gibi Türkiye'nin entelektüel kesiminin oluşturduğu teşkilat olduklarını belirtti.
7 toplu sözleşmenin 4'ünde mutabakat sağladıklarını, 2'sinde mutabakat sağlayamadıkları için hakeme gidildiğini,
Biz toplu sözleşme hakkını almış teşkilatız. Gerçek bir toplu sözleşme mevzuatı var mı? Hayır. O konuda tartışmamız devam ediyor. Son toplu sözleşmede kısmi mutabakat sağladık. Masada 12 imzamız var, 11 hizmet kolu, bir de genel toplu sözleşme. 11 hizmet kolunda kazanımları imza atarak kayıt altına aldık, kısmi sözleşme yaptık. Genel toplu sözleşmede ise yüzde 25 üzerine çıkılmadığı için 'Bu rakam imzalanamaz, refah payını içine koymanız lazım.' dedik ve mutabakatsızlıkla bittiğini belirti.
Erzurum'a gelip, Toplantımıza teşrif edip bizleri onurlandıran başta Genel Başkanımız Ali YALÇIN olmak üzere, Yönetim Kurullarımıza, İlçe Yönetimimize, Kadın Komisyonumuza , İş Yeri Temsilcilerimize ve tüm teşkilatımıza Şube Yönetim Kurulu adına teşekkür ederim.