Erzurum 1 Şubesi

SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ

SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ

 

         Göreve yeniden seçilmemiz nedeniyle Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Hikmet KOÇAK’a Şube Yönetim Kurulu olarak ziyarette bulunup, çalışanlarımızın ortak sorunlarından oluşan bir rapor sunduk. Samimi bir havada yaklaşık bir saat süren görüşmede aşağıda detayları belirtilen rapor üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Şube yönetim kurulu olarak çalışanların sorunlarının takipçisi olacağımızı bildirip, bundan sonraki süreçte daha sık bir araya gelinmesi konusunda Sayın Rektörümüzle mutabık kalınmıştır. 

Sorumluluk alma, diyalog ve çözümden yana olma ilkemizin gereği,  konuların takipçisi olarak, gündemde tutmaya yönelik çabalarımız devam edecektir.

 

LOJMANLAR

         Lojmanlar sorunu Üniversitemizde çalışan görev tahsisli dışında ki personelin kanayan yarasıdır. Beş yıl kısıtlı süreyle kanunda sığınak olarak tanımlanan bu konutlar, çocuklarımızda psikolojik sorunlar oluşturup, kendilerini ikinci sınıf insan olarak görmelerine sebebiyet vermektedir. Ayrıca neme ve su baskınlarına maruz kalan bu konutlar sağlığımızı da tehdit etmektedir. Bakım, onarım ve temizlik hizmetlerinden üst katlara göre daha az yararlandırılıp, pozitif ayrımcılık yapılması şikâyetleri de sürekli dile getirilmektedir.

 

Lojman tahsisine yönelik sorunların çözümü için, görev tahsisi dışında ki personele tahsisi edilen %20 (Bodrum katları dahil) oranı artırılma yoluna gidilmeli ve akademik-idari personele ayrı ayrı lojman blokları oluşturulmalıdır. Böylece özellikle idari personelin üst katlardan faydalanabilme imkânı sağlanmış olacaktır.

 

PERSONEL YEMEKHANE HİZMETLERİ

         Üniversitemizde öğle yemeği hizmeti veren Konukevi yemekhanesi standartlarının büyük yemekhanede de uygulanmaması, personel arasında pozitif ayrımcılık yapıldığının bir göstergesi gibi algılanmaktadır.  Büyük yemekhanenin de aynı hizmet standartlarına ulaştırılması önem arz etmektedir.

 

BANKA PROMOSYONLARI

         Mart 2010 tarihinde Vakıflar Bankası ile yapılan Promosyon sözleşmesi, on yılı aşkın bir süredir bu kazanımı bekleyen personel açısından hayal kırıklığı meydana getirmiştir. Bütün personele eşit ve bir defada ödenmesi beklentisi varken, yapılan ihale beklentileri karşılamayarak sorunları beraberinde getirmiştir.

         Bundan sonra yapılacak ihalede, promosyonların Ülkemizin çeşitli üniversitelerinde ki gibi bütün personele eşit ve bir defada verilmesi hususunu önemsemekteyiz.

 

ARAŞTIRMA HASTANESİ RANDEVU SİSTEMİ

         Üniversitemiz Araştırma Hastanelerinde öğretim üyelerimize verilmekte olan Çekap ve Randevulu Muayene hizmetinin kapsamının genişletilerek diğer personelin de aynı hizmetten yararlandırılmasının sağlanması.

 

DÖNER SERMAYE ÖDEMELERİ

         Döner Sermayeli birimlerimizde (Örneğin Tıp Fakültesi Dekanlığı) çalışmakta olan idari personelimiz Ek Ödeme Kanunundan dolayı mağdur olmaktadırlar. Döner Sermaye Katkı Paylarından yararlanma oranı % 115 olan bu personelimizin, yararlanma oranlarının yeniden belirlenerek tavan oranı olan % 150’ye çıkarılması ile ilgili gerekli düzenlemeleri yapmak.

 

GÖREVDE YÜKSELME SINAVLARI

         Bilindiği üzere “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik” 18.04.1999 tarihinde 236670 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

         Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında ve Üniversitelerde birçok defa bu sınavlar yapılmış olup, Üniversitemizde ilk defa 2008 yılında boş kadroların az bir kısmı sınava tabi tutularak yapılmıştır. Yukarıda sözü edilen yönetmelikte yılda iki defaya kadar yapılabilen bu sınav Kurumumuzda on yıla yakın bir sürede ilk defa yapılmış olup, bu süreçte sınava girecek personel birçok keyfi uygulamaya tabi tutulmuştur.

         Eğitim programları yaz aylarında iki ay gibi uzun bir süreye yayılıp, hafta sonlarında da uygulanması hem iş kaybına neden olmuş hem de personelin özlük haklarına aykırı uygulanmıştır.

Müteakip sınavların bir an önce yapılmasının sağlanarak, boş olan kadroların tamamı sınava tabi tutulmalı, sınav programlarının makul bir takvime bağlanmalı.

Sınav ilanı yapılmadan önce sendikamızla görüş alışverişinde bulunulması, sınava girecek personelin nabzını tutmak ve memnuniyetini sağlamak, ayrıca şeffaflık ve adiliyet açısından önem arz etmektedir.

 

GÜVENLİK PROBLEMLERİ

         Yakın geçmişte üyelerimizden Erzurum Meslek Yüksek Okulu Öğretim Elemanı Tekniker Soner GÖK dışarıdan geldiği tespit edilen şahıslar tarafından darp edilmiştir. Bu durum Üniversite kampüsü ve birimlerine öğrenci olmayan kişilerin rahatlıkla girip istenmeyen olaylara sebep olduğunu göstermektedir. Üniversite kampüsüne ve birimlerine giriş ve çıkışların turnike sisteminin getirilerek güvenlik önleminin artırılması.

 

SINAV GÖREVLENDİRMELERİ

 

         ÖSYM ve Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi tarafından kampüsümüzde yapılan sınav görevlendirmelerinin, personellerimiz arasında adilane dağılımının sağlanması.

 

 

Eğitim Bir Sen Erzurum 1 Nolu                                                           Şube Yönetim Kurulu