Erzurum 1 Şubesi

AKADEMİK İSTİŞARE TOPANTISI YAPILDI

08/12/2010

 

AKADEMİK İSTİŞARE TOPANTISI YAPILDI

Şubemiz toplantı salonunda akadmek personel temsilcilerinin ve şube yönetim kurulumuzun katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda bir konuşma yapan Şube Başkanı Erkan Ciyavul, “sendikaların sivil toplum örgütleri olması yanında, diğer bir misyonlarının da hizmet sendikacılığı olduğunu” belirterek, yönetime geldikleri günden itibaren, hizmet adına yapılan faaliyetlerle ilgili bilgi verdi. “27 Kasım 2010 tarihinde yapılan 4. Olağan Genel Kurul sonrası Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet KOÇAK’ı ziyaret ederek Akademik ve diğer personelin sorunlarıyla ilgili bir görüşme yapıldığını, hükümet nezdinde çözülmesi beklenen acil sorunlar ile ilgilide yönetim kurulu kararı alarak Genel Merkeze iletildiğini” söyledi. “Bunların içinde akademik personelin askerlik hizmetini, asker akademisyen olarak yapması ile ilgili önemli mesafe kaydedildiğini” belirten Ciyavul, “idari personellerin döner sermaye katkı payı almasından dolayı kaynaklanan mağduriyetle ilgili olarak, genel merkezin girişimlerde bulunduğunu” söyledi. “Bugüne kadar üniversite çalışanlarının hak arama adına hep ihmal edildiğini” hatırlatarak, “bundan sonraki dönemde hizmet adına önemli kazanımlar sağlamak için Üniversite yönetimiyle ve Genel Merkezimizle diyaloglarımız hız kesmeden devam edeceğini” açıkladı. “Bu çalışmaları yaparken hep bir yanımız eksikti, çünkü; akademik personellerimiz sendikacılık işine soğuk bakıp, yönetimlere katkı sağlamakta, daha çok sendikaların yetersizliklerini gerekçe göstererek mesafeli kalmışlardır. Bu düşünceyi kırmak biz sendikacıların görevi ama, bunu yaparken akademik temsilcilerimizin çabasına ihtiyacımız olduğunu” belirtti. “Toplam üye sayısı 770 olup, üye profilinin % 72 akademik personel dışı diğer personel oluştururken, akademik üye sayısı oranının % 28 olduğunu ve bu oranın yetersizliğinden bahsederek, hedeflenen üye sayısının kısa vadede 1000 olduğunu” belirtti.

Toplantıya katılan akademik üyelerimiz Doç.Dr. Eyüp BEKİRYAZICI, Doç.Dr. Ali Murat AKTEMUR, Arş. Gör.Ahmet Selim DOĞAN ve Okutman Ufuk AYDIN ve şube yönetim kurulu üyelerimiz konularla ilgili görüşlerini belirterek, toplantıların mutat olarak yapılmasını talep ettiler . Toplantıda personelin sendikalardan memnuniyeti ve sendikalara bakış açısıyla ilgili anketler yapılması ve sendikal faaliyetlerle ilgili Üniversitemize bağlı birimlerde ayrı ayrı toplantılar düzenlenmesine karar verildi.