Erzurum 1 Şubesi

İş Yeri Temsilcilerimizle bir araya geldik

   Eğitim-Bir-Sen Erurum 1 nolu Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Yönetimi, Kadın Komisyonu Üyeleri ve İş yeri Temsilcilerimizle bir araya geldik. 3600 ek gösterge, ek zam talebi, Akademik ve İdari çalışanların beklentileri, örgütlenme çalışmaları gibi konuların değerlendirildiği toplantıda konuşan Şube Başkanı Hüsrev YAŞA,  Artık yetkili sendika, istişare edilen bir temsilci değil, karar sürecinin ortağı durumuna gelmiştir.  6. Dönem Toplu Sözleşme’den sonra meydana gelen ekonomik gelişmelerin,  temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat artışlarının, kurdaki yükselişlerin, alım gücünün azalmasının,  bir ek protokol yapma zorunluluğu doğurduğunu taleplerinin en önemli gerekçesi olduğunun altını çizen YAŞA, “Bu talebimizi Ocak 2022 maaşına yansıyacak şekilde, Seyyanen zam ve vergi matrahı dâhil birçok boyutu ile gündeme getirilerek ek protokolün, alım gücümüzü artıracak ve kayıplarımızı telafi edecek düzeyde bir güncelleme yapılması için gerekli çalışmaların yapıldığını ayrıca 2022 yılı içerisinde sonuca kavuşturulmak üzere 3600 ek gösterge, sözleşmeli personel ve üniversite idari personelinin merkezi yer değişikliği konularında çalışma yapılmasını hükme bağladık. Sendikalı-sendikasız farkını ilk defa toplu sözleşme hükmü hâline getirdik; 400 TL toplu sözleşme ikramiyesiyle sendikacılığa önem kazandırdık.” 

   YAŞA, Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim sınavlarında, Kurum Temsilciliği görevlerine İdari Personelinde dâhil edilmesi için yapılan görüşmelerin karşılık bulduğunu emeği geçenlere teşekkür ederek “Her kazanımın ardında teşkilatımızın kararlılığı, fedakârlığı, alın teri, mücadelesi var”  emeklerinden dolayı İş yeri temsilcilerine ve yönetim kurulu üyelerine de teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

   Memur Sen İl Temsilcimiz Mustafa Karataş, 6. Toplu sözleşmede masayı terk ederek sorumluluk almayan amaçları Memur Sen’den ne koparabiliriz hesabı yapan, üretmeyen, boş oturup, boş konuşanlar bir şey yaptık sanarak laf ebeliği yapmaya devam ediyorlar. Boş teneke fazla ses çıkarırmış. Emeği değersizleştirmeye gücünüz yetmeyecek.

KARATAŞ, ‘’Kamu görevlilerinin özlük ve ekonomik durumlarıyla ilgili çalışmalardan bahsederek, Kamu görevlilerine; toplu sözleşme sonrası ekonomik dalgalanmadan ve öngörülemeyen enflasyondan kaynaklı alım güçlerinin düşmesi nedeniyle, ivedi olarak “Ek Protokol” ile kapsayıcı şekilde “Ek Zam’’ yapılması kararı alındı’’ dedi

Şair, Mehmet Yaşar Genç’inde kaleme aldığı şiir ve söyleşilerle program sona erdi.